fbpx

Schimbă-ți povestea, schimbă-ți viața
Episodul 2

În episodul trecut am scris despre cum sursa siguranței și împlinirii noastre financiare se află în NOI. 


TU ești singurul care poate face o schimbare în viața TA, pe orice plan, nu doar cel financiar.


De ce insist pe această superputere pe care doar TU o deții? 


Pentru că majoritatea din noi trăim neintenționat. Căutăm responsabili în afara noastră pentru că simțim că am ajuns în derivă. 


Da, există multe lucruri în exteriorul nostru pe care nu le putem influența, însă mulți cădem în capcana în care aducem „neputința” asta și înăuntrul nostru și o extindem asupra lucrurile care ar trebui controlate exclusiv de NOI.


Viața noastră exterioară este reflexia vieții noastre interioare.


Ai fost vreodată supărat pe cineva și, dintr-o dată, ți-ai amintit de toate lucrurile pe care le-a făcut vreodată, care te-au făcut să te simți iritat sau nervos? 


Când intri într-o astfel de stare, se activează partea din creierul tău care susține acea emoție iar tu reacționezi la mai mult decât la situația curentă. Uite așa, tu ai schimbat povestea.


Pe de altă parte, poți să-ți amintești cum arăta lumea când erai îndrăgostit în adolescență? Era ca și cum priveai lumea prin lentile roz: totul era minunat, nu? 


Oamenii morocănoși treceau neobservați, zgomotele și aglomerația din trafic erau de-a dreptul coloana sonoră a rom-com-ului pe care îl trăiai. Uite cum o stare pozitivă îți poate schimba perspectiva.


Starea ta mentală și emoțională îți colorează percepția și experiența despre tot ceea ce se întâmplă în viața ta. Așadar...


Schimbă-ți povestea, schimbă-ți viața!


Dar ca să-ți schimbi povestea, trebuie să știi de unde izvorăște și ce anume o creează zi de zi. 


DE CE faci ceea ce faci, DE CE vrei să obții rezultate mai bune în viață, DE CE îți dorești ceea ce îți dorești.


Și nu vorbesc de motivația argumentată logic, construită frumos la nivel conștient ca să dea bine la public, ci de acel DE CE care te răscolește pe interior și care te face să fii de neoprit, acea forță care te împinge înainte în fiecare zi.


DE CE-ul îl descoperi fiind foarte sincer cu tine, brutal de sincer aș putea spune. E nevoie de o introspecție profundă. 


Și ce moment ar putea fi mai bun pentru a face asta decât prezentul? Acum, când circumstanțele ne-au așezat față în față cu noi înșine în siguranța propriilor locuințe. 

Știu că o parte sunt nevoiți să fie prezenți în continuare la locul de muncă. Iar alții sunt ocupați și mai mult ca înainte cu îngrijirea altor membrii ai familiei, mai mari sau mai mici. 


Ritmul vieții s-a schimbat pentru marea majoritate peste noapte. Distanțarea socială și izolarea au eliberat timp și neuroni pe care ai acum privilegiul să îi folosești pentru tine. 


Acum este momentul să îți pui acele întrebări pe care viața pe-repede-înainte reușea cumva să le îngrămădească în colțul ăla prăfuit al minții, pe care l-am etichetat cu „mai târziu”.


Deci. Cum afli CARE este adevăratul tău motor pentru a obține orice în viață?


Îți propun un EXERCIȚIU  care mi-a schimbat viața pentru totdeauna și care este motivul pentru care citești acum aceste rânduri de la mine. 


Am parcurs acest exercițiu împreună cu un prieten drag, care trecuse și el, la rândul lui, cu ceva timp înainte prin același exercițiu care avusese același efect transformator și asupra vieții sale.


Permite-mi să îți fiu ghid, așa cum a fost atunci prietenul meu pentru mine.


Rezervă-ți o jumătate de oră și caută un loc în care să te simți liniștit și în siguranță. Lasă la ușă zidurile și măștile pe care le-ai construit pentru cei din jur. 


Acum trebuie să fii doar tu, cu tine, o foaie de hârtie și un pix. Dacă se poate, nu folosi tehnologie, pentru că te poate distrage, însă dacă ai cum, descarcă acest PDF și printează-l ca să ai structura pe care să construiești. 


Exercițiul constă în 7 pași, la sfârșitul cărora vei descoperi adevăratul tău ”DE CE”!


Primul pas este să răspunzi la întrebarea ”De ce îți dorești să ai succes în viață?”...de ce vrei libertate financiară, de ce vrei să obții lucrurile importante din viața ta?


Ai scris răspunsul? Adu-ți aminte să fii cât mai sincer.


Acum întreabă-te mai departe, ”De ce este important pentru mine să…………. (răspunsul la prima întrebare)”


Când ai răspunsul la pasul 2, întreabă-te mai departe, ”De ce este important pentru mine să…………. (răspunsul la a doua întrebare)”


Continuă până ajungi la ultima întrebare nr.7 în care vei răspunde la întrebarea ”De ce este important pentru mine să…………. (răspunsul la a șasea întrebare)”.


După întrebarea 4 răspunsurile încep să devină mai grele și să-ți dea de gândit.


Cum te adâncești în răspunsul la întrebări, te vei uita tot mai mult în interiorul tău și vei trece de la răspunsuri și argumente conștiente, care vin de la nivelul minții, la aspecte ale vieții care vin din inimă, din suflet.


Pe drumul spre ultima întrebare vei descoperi care este acel CEVA care te ghidează. Lasă-te să simți momentul când vei ajunge la răspunsul pe care îl cauți și vei vedea că întreg corpul îți va confirma că ai ajuns unde trebuie! 


Pentru mine acesta a fost momentul în care s-au pus lucrurile în mișcare și am pornit-o pe drumul care m-a adus aici.


Poate că acum nu știi în ce direcție să te îndrepți, poate că simți că ceva te trage înapoi, ca în visul acela în care alergi și te zbați și totuși rămâi pe loc. 


Poate că pur și simplu te apasă realitatea zilelor noastre, presiunea și anxietatea creată de această stare de urgență și criza care cel mai probabil o va urma. 


Când vom ieși din această perioadă, multe lucruri se vor schimba: felul în care vom lucra, pe ce ne vom cheltui banii, prioritățile noastre, felul în care comunicăm și relaționăm.


Acesta e momentul în care să te pregătești pentru perioada ce va urma, când va trebui să fii creativ și proactiv în căutarea de job-uri și proiecte, va trebui să fii foarte bun în ceea ce faci. 


Și cel mai ușor și mai sănătos mod de a face asta este să dezvolți ce ai deja în tine ca și talent înnăscut. 


Trebuie să te descoperi și să te concentrezi pe calitățile și talentele tale, pe interese și pasiuni, lucruri care îți fac plăcere și la care ești bun. 


Așa vei putea să obții mai ușor ceea ce îți dorești, inclusiv pe plan financiar. 

Este momentul să-ți iei viața în mâini și să fii tu regizorul propriei tale vieți. 


Sunt multe lucruri pe care le poți face! Există nenumărate strategii pe care le poți folosi, dar care sunt invizibile până nu ești stăpân pe tine și pe viața ta. 


Eu vreau să îți fiu alături în această călătorie, de aceea îți pregătesc în continuare materiale valoroase care să te ajute în drumul tău. 


Așadar, fă următorul pas spre libertate și treci prin exercițiul cu cele 7 nivele de conștientizare.


Spune-mi care a fost rezultatul tău final.

Aștept cu nerăbdare răspunsul tău!

Află cum să abord​ezi economiile și investițiile ca să obții LIBERTATEA FINANCIARĂ

Parcurge cursul GRATUIT pentru un set de strategii și tehnici utile ce le poți aplica de AZI

Marketing by

Copyright 2020, LÁSZLÓ ERDŐS

​Telefon/WhatsApp: 0742 076 584

​Messenger: m.me/laszloerdoslearning